Bomba robbant a kabuli amerikai követség mellett - legalább tizenkét halott

külföld
2015 augusztus 22., 14:53
comments 60

Hatalmas robbanás volt szombat délután Afganisztán fővárosában, Kabulban - jelentették a Reuters és az AFP hírügynökségek. A helyi egészségügyi minisztérium szerint tizenketten meghaltak és legalább további hatvanhat sebesült van.

photo_camera Kabuli rendőrök és biztonsági emberek helyszínelnek.Fotó: AFP / WAKIL KOHSAR

A bombát egy gépkocsiba rejtették, és a kabuli egészségügyi minisztériumtól valamint az Egyesült Államok helyi nagykövetségétől nem messze robbant fel. Biztonsági értesülések alapján a a merénylet célpontja feltételezhetően valamelyik külföldieket szállító gépjármű lehetett. Valószínűleg öngyilkos merénylet történt.

photo_camera Áldozatok. Fotó: AFP / WAKIL KOHSAR

Egyelőre nem tiszta, hogy milyen állampolgárságúak az áldozatok. Az afgán hatóságok szerint kilenc afgán áldozata van a detonációnak. Az Associated Press szerint a NATO azt közölte, hogy az áldozatok közül hárman a szervezet külföldi alvállalkozójaként voltak Kabulban.

Augusztus 10-én három különböző helyen robbantottak az afgán fővárosban: akkor 50-en haltak meg, akik közül 27-en a helyi rendőrakadémia diákjai voltak. A három támadásból kettőért a Talibán vállalta a felelősséget.

(CNN / Reuters/ AFP / AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.