Több spanyol szálloda ellen is vizsgálatot indítottak, mert a vendégek nemzetisége szerint szabták az árakat

külföld
2015 augusztus 22., 17:41
comments 134

A Spiegel szerint az Európai Bizottság vizsgálatot indított több spanyol szálloda és utazásszervező ellen is, mert azok különböző árakat kértek az uniós állampolgároktól attól függően, hogyazok milyen nemzetiségűek voltak. Volt olyan is, akinek az állampolgársága miatt kétszer annyit kellett fizetnie ugyanazért a szolgáltatásért, mint másoknak.

Hasonló ügy miatt egyébként eljárás folyik Velence ellen is, ahol a nyilvános vécék használatáért kértek el jóval többet a külföldiektől, mint a hazaiaktól. De még a párizsi Disneylandet is meggyanúsították azzal, hogy olcsóbban engedi be a franciákat, mint a németeket.

Arról még nem tudni, hogy a spanyol vendéglősök mennyire tartották lehúzhatónak a magyarokat. Majdcsak értünk legalább annyit, mint egy lengyel vagy egy osztrák!

(via Spiegel)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.