Az ISIS szíriai terroristaképzőjét is megjárta a francia vonaton mészárolni készülő marokkói

2015 augusztus 23., vasárnap 9:39
215

A berlini Tegel reptéren át repült szíriába az ISIS-hez Ayoub el-Khazzani, az a marokkói férfi, aki pénteken gépfegyverrel próbált embereket mészárolni az Amszterdamból Párizsba tartó gyorsvonaton, és akit négy hős utas fékezett meg.

Helyszínelő az Amszterdam-Párizs gyorsvonaton.
AFP PHOTO / PHILIPPE HUGUEN

A Frankfurter Allgemeinen Sontagszeitung értesülései szerint 2007-től Spanyolországban élő férfi 2014. május 10-én járt Berlinben, ahonnan Isztambulba, majd Szíriába utazott. A spanyol titkosszolgálat 16 nappal később Belgiumban talált rá újra, a köztes időben a lap értesülései szerint az ISIS terroristaképzőjében lehetett.

Ayoub el-Khazani egy dátumozás nélküli felvételen.
AFP PHOTO / SOCIAL NETWORK

A spanyol titkosszolgálatok azért követték, mert pár hónappal korábban terroristagyanús személyként azonosították, aki kapcsolatokat épített ki iszlámista szélsőségesekkel. Erről 2014 februárjában a francia társszolgálatokat is értesítették.

El-Khazzanit az ujjlenyomata alapján azonosították a francia hatóságok. A 26 éves férfi őrizetben van, Párizs egyik elővárosának bíróságán fogják meghallgatni. (Via Bild, France 24)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt