Gyilkosságokra készültek a Pokemon világbajnokságon?

bűnügy
2015 augusztus 23., 21:22
comments 150

A 27 esztendős James Austin Stumbo 27 és a 18 éves Kevin Norton börtönben várják, hogy kiderüljön, miért is mentek Bostonba, a Pokemon világbajnokságra.

A bostoni rendezvény nagyon is komoly esemény: 30 ország több száz játékosa kétezer néző előtt mérte össze erejét, vagyis játszottak a japán rajzfilmsorozat ihlette kártyákkal. A győztesek között összesen kétmillió dollárt osztottak szét.

photo_camera Stumbo és Norton. Tényleg ölni akartak?

A világbajnokságra versenyzőként ment Stumbo és Norton, azonban nem engedték be a biztonsági őrök, mert valaki figyelmeztette őket, hogy a Facebookon fenyegető üzenetet posztoltak.

Egészen pontosan ezt írta ki Stumbo:

Levin Nortonnal készen állunk a bostoni vébére, indulunk!!!

Mire egy haverjuk odaírta, hogy:

Sok szerencsét!

És erre Norton így reagált:

A verseny kinyírásához?

Hát ezért nem engedték őket be az épületbe, és rájuk hívták a rendőröket is. Utóbbiak pedig átkutatták a kocsijukat, ami tele volt igazi fegyverekkel. Többek között géppisztoly és vadászpuska is volt az autóban, egy csomó tölténnyel, és engedélyük sem volt fegyver viselésére.

photo_camera A Pokemon vébé trófeái.

Mindkettejüket letartóztatták. Azt állítják, hogy nem készültek merényletre, és a Facebookos üzenetet nem szó szerint kell érteni. (Daily Beast)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.