Mészáros Lőrinc cége is dolgozott azon a XVIII. kerületi útfelújításon, ahol több utca jóval keskenyebb lett a munkálatok végére

gazdaság
2015 augusztus 23., 15:00
comments 186

A Népszabadság ír arról a csatornázást követő újraaszfaltozásról a XVIII. kerületben, ami után közel egy méterrel keskenyebbek lettek az utcák, és akadnak helyek, ahol csatornafedők állnak ki a burkolatból. A kivitelezők egyike a CDM konzorcium lett, aminek tagja Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft.

A lap beszámolója szerint az úthelyreállítást még a kerület fideszes polgármestere, Ughy Attila is tűrhetetlennek nevezte egy májusi testületi ülésen, mivel a Kőrös utca például jó 90 centiméterrel lett keskenyebb. Az út szélét pedig felszórták murvával. A Zilah utcában is így született egy olyan utca, ahol már el sem fér egymás mellett két autó. A helyi PM-es képviselő, Petrovai László arról beszélt a lapnak, hogy neki fideszes politikusok beszéltek arról, a keskenyítés politikai döntés volt, mert így lehetett hosszabb szakaszt kihozni az adott pénzből.

Mindez azonban ellentmond a kivitelezést meghatározó szabványnak, ami szerint az alárendelt belterületi mellékutcán sem lehet 4,24 méternél keskenyebb egy kétsávos út. Hát most lett. Akadt útszakasz, amit a sorozatos panaszok miatt végül négyméteresre bővített a kivitelező, míg a Fidesz-frakció vezetőjének körzetében az összes útszakasz felújítása tökéletesen sikerült, ott nem keskenyítették az utakat.

Az útfelújításra szükséges 600 millió forintot a kerületi önkormányzat teremtette elő, mivel a csatornázásra szánt uniós források elapadtak, és abból már csak a csatornák feletti burkolatot lehetett volna javítani. 200 milliós saját forrás mellett 400 milliós hitelt vettek fel, a főváros pedig erre az összegre kért be ajánlatot a kerületben csatornázási munkákat is végző konzorciumtól. A Sade-Penta mellett így nyert a pestszentimrei csatornázást 6,35 milliárd forintért végző CDM konzorcium újabb 250 millió forintos megbízást.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.