Mondjuk ki végre: megérett a világ a pusztulásra

2015 augusztus 23., vasárnap 7:37
211

A sorsfordító esemény, ami miatt a címbeli állítást ki kell mondanunk ártatlannak, ártalmatlannak, sőt kifejezetten együgyűnek látszik, mégis, ha jobban belegondolunk, rettenetes, elborzasztó mélységek tárulnak föl: az Egyesült Államokban 2014-ben az 1000 leggyakrabban adott férfinév közé került az Anakin. Pontosan 957. lett a listán, amit meg lehet nézni a babynamewizard.com-on.

Igen, 2014-ben az USA-ban 218 újszülöttet neveztek el a szülei Darth Vaderről.

Anakin Skywalker pályája csúcsán.

Tavaly ugyanannyian kapták az Anakin nevet, ahányan a Trumant (szegény Capote, ha ezt megérhette volna), többen, mint a Mike-ot (!!44!!!) a Brodericket vagy a Valentint.

Az érett, késői Anakin Skywalker, nem sokkal visszavonulása előtt.

Nyugtatgathatjuk magunkat, persze, hogy a Luke sokkal előrébb, a lista 28.helyén szerepel (10 431-en kapták ezt a nevet), így a jó és a rossz örök küzdelmében itt is a jó kerekedett felül, vagy éppen azzal, hogy Jar-Jar vagy a C3PO egyáltalán nincs a Top 1000-ben, de azért ez így is mélyütés az általános emberi értékeknek, az európai röneszánsznak és a józan észnek. Mint Hobónak a Sziget. (Mashable, Babynamewizard)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt