Szélsőjobbosok zavarogtak Heidenauban egy menekültszállásnál

2015 augusztus 23., vasárnap 9:03
198

Zavargások robbantak ki szombat éjjel a Drezdához közeli Heidenauban egy menekültszállás közelében:

szélsőjobboldali tüntetők sörösüvegekkel és petárdákkal támadtak a rendőrökre, akik szerint a támadás "nyilvánvalóan megszervezett és igen súlyos" volt.

Heidenauban egy évek óta elhagyott barkácsáruházban alakitottak ki 600 férőhelyes menekültszállást. Pénteken a szélsőjobboldali NPD hívei tüntettek a szállás megnyitása ellen. Már az a tüntetés is zavargásokba torkollt, több száz szélsőjobboldali barikádokat emelt és a rendőrökre támadt. A szombaton folytatódó utcai harcokban 31 rendőr sérült meg.

A hatóságok a zavargások ellenére is megnyitották a szállást, a menekültek első csoportja erős rendőri biztosítással megérkezett.

Szászországban az idén július végéig 14 500 menedékkérőt helyzetek el, ami csaknem háromszoros növekedés az egy évvel korábbi 4900-hoz képest. Csak júliusban 4000 menedékkérő érkezett a tartományba, és az utóbbi időszakban naponta két-háromszázan érkeznek. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt