Zavarogtak Bejrútban a szemét miatt

Könnygázt és vízágyukat bevető rendőrök csaptak össze több ezer tüntetővel Bejrútban szombat éjszaka. A jelentések szerint lövések zaja is hallatszott, de halálos áldozatokról nem érkezett jelentés. Sérültjei viszont biztosan voltak az összecsapásoknak, az egyik helyi tévé tudósításában legalább egy sérültet lehetett látni.

AFP PHOTO / STR

Az AP tudósítója szerint a rendőrök gumibotokkal ütötték a tüntetőket Bejrút belvárosában. Az LBC tévé pedig azt jelentette, hogy a rendőrök a stábjukat is megverték.

A szombati volt a legnagyobb tüntetés azóta, hogy egy hónapja bezárt Bejrút legnagyobb szeméttelepe, ezért az utcákat elborította a szemét. Azóta folyamatosak a tüntetések, de eddig még nem fajult zavargásokig a helyzet. Eddig.

AFP PHOTO/ ANWAR AMRO

A szombati tüntetés a kormányzati negyednél kezdődött, a rendőrök már itt oszlattak. A tiltakozók ekkor a közeli Mártírok terére vonultak, ahol az arab tavasz idején népszerűvé vált, kormányellenes szlogeneket skandálták.

Libanonban ritka az olyan tüntetés, amit nem az egyik politikai párt szervez, így egyelőre nem tudni, milyen kimenete lehet a mostani demonstrációknak. A szervezők mindenesetre most arra biztatnak mindenkit, hogy csatlakozzanak a tüntetéshez. (Via Haaretz)