Zavarogtak Bejrútban a szemét miatt

külföld
2015 augusztus 23., 08:37
comments 89

Könnygázt és vízágyukat bevető rendőrök csaptak össze több ezer tüntetővel Bejrútban szombat éjszaka. A jelentések szerint lövések zaja is hallatszott, de halálos áldozatokról nem érkezett jelentés. Sérültjei viszont biztosan voltak az összecsapásoknak, az egyik helyi tévé tudósításában legalább egy sérültet lehetett látni.

photo_camera AFP PHOTO / STR

Az AP tudósítója szerint a rendőrök gumibotokkal ütötték a tüntetőket Bejrút belvárosában. Az LBC tévé pedig azt jelentette, hogy a rendőrök a stábjukat is megverték.

A szombati volt a legnagyobb tüntetés azóta, hogy egy hónapja bezárt Bejrút legnagyobb szeméttelepe, ezért az utcákat elborította a szemét. Azóta folyamatosak a tüntetések, de eddig még nem fajult zavargásokig a helyzet. Eddig.

photo_camera AFP PHOTO/ ANWAR AMRO

A szombati tüntetés a kormányzati negyednél kezdődött, a rendőrök már itt oszlattak. A tiltakozók ekkor a közeli Mártírok terére vonultak, ahol az arab tavasz idején népszerűvé vált, kormányellenes szlogeneket skandálták.

Libanonban ritka az olyan tüntetés, amit nem az egyik politikai párt szervez, így egyelőre nem tudni, milyen kimenete lehet a mostani demonstrációknak. A szervezők mindenesetre most arra biztatnak mindenkit, hogy csatlakozzanak a tüntetéshez. (Via Haaretz)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.