Négy és fél év alatt 154 milliárd forintot költöttünk határvédelemre

POLITIKA
2015 augusztus 24., 04:54
comments 21

A Magyar Nemzet hétfői száma szerint Magyarország négy és fél év alatt, 2011. január és 2015. júniusa között,  154 milliárd forintot fordított határvédelemre. Az Országos Rendőrfőkapitányság (ORFK) arról tájékoztatta a lapot, hogy ennek az összegnek a háromnegyedét személyi kifizetésekre fordították.

Határsértőket szállítottak le a vonatról a Keleti pályaud

Az ORFK nyomán a lap azt is közli, hogy 2007 és 2013 között az Európai Unió Külső Határok Alapjának támogatásán keresztül Magyarország nagyjából 13,5 milliárd forinthoz jutott hozzá, és ebből a forrásból 180 programot bonyolított le.

A támogatás jelentős részét hőkamerák, határrendészeti célú gépkocsik vásárlására illetve informatikai fejlesztésekre fordították. 

(MTI via Magyar Nemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.