Többen is megölték magukat, mert szerepeltek a feltört Ashley Madison-adatbázisban

külföld
2015 augusztus 24., 16:03
comments 315

Az Ashley Madison a világ legnagyobb, házasságtörő párkapcsolatokra szakosodott weboldala volt, augusztus közepén derült ki, hogy hackerek feltörték az adatbázisát, és mintegy 32 millió félrelépő ember személyes adatait tették közzé az interneten. A kanadai rendőrség közleménye szerint eddig legalább két emberről tudni, aki ezek után döntött úgy, hogy véget vet életének. Részleteket nem árultak el róluk.

A szivárogtatásnak volt egy áldozata az Egyesült Államokban is, egy texasi rendőr, Michael Gorhum, aki 25 éve szolgált, egy nappal a lista napvilágra kerülése után ölte meg magát.

Közben a honlapot kiadó vállalat, az Avid Life Media félmillió dolláros jutalmat ígért bárkinek, aki elárulja, kik állhattak a szivárogtatás mögött. A pénz akkor jár, ha olyan bizonyíték is jár az információ mellé, ami segít bíróság elé állítani a hackereket. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt