Ennyi: átvágták a négyméteres kerítést Ásotthalomnál

határ
2015 augusztus 25., 4:47
comments 349

A Délmagyar.hu riportja szerint egy hatvan centis lyukat vágtak a menekültek hétfőn az igazi, négyméteresen kerítésen Ásotthalomnál. A húsz fős csoportot azonnal elfogták a rendőrök. A lap szerint a pengés drótakadály alatt egyszerűen átbújtak, majd a kerítést alulról nyitották meg.

A lap munkatársai végigautóztak Röszkétől az ásotthalmi átkelőig, a beszámoló szerint a határzár csak egy kilométeren hiányos, ott dolgoznak a katonák. De volt, ahol a GYODA akadályon, kerítésen még ott volt a pléd, ami segítségével könnyedén átjutottak rajta.

Fotók: Máthé Zoltán / MTI

A kerítésépítés hatékonyságát jól mutatják a hétfő este történtek: közel száz menekült úgy lépett be Magyarországra, hogy a vasúti síneken sétált át a határon. Ide nem is terveztek és építettek fizikai akadályt. A csoportot két rendőr és pár polgárőr várta, de a várakozást megunva a menekültek továbbindultak. A síneken egészen Szentmihályig jutottak, ahol már megerősített rendőri jelenlét várta őket. Atrocitás nélkül szállították el őket regisztrációra.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt