Két részeg férfi ment be egy németország menekültállomásra késsel a kezében

Terrorizmus
2015 augusztus 26., 07:53
comments 148

Továbbra sincs nyugalom Németországban, ahol mára virradóra 3 incidens történt a menekültválsággal kapcsolatban.

  1. A Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományi Parchimban két férfi behatolt egy menedékkérőket befogadó állomásra, az egyikük egy 20,5 cm-es pengéjű késsel a kezében. Az állomás lakói riasztották a biztonsági őröket, mire a két férfi elmenekült. A rendőrség előállította őket, mindketten részegek voltak. Rendbontás és a fegyvertartásról szóló törvény megsértése miatt indult ellenük eljárás.
  2. A szászországi Lipcsében egy ismeretlen maszkos férfi megpróbált felgyújtani egy menedékkérők befogadására előkészített épületet, de az eset szemtanúi azonnal riasztották a tűzoltókat, így nagyobb kár nem keletkezett.
  3. Szintén Lipcsében egy menekültszálláson – nem tudni, miért – összeverekedett egy szíriai és egy marokkói csoport, és egy ember megsebesült. A hatóságok öt ember ellen indítottak eljárást.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.