Papp Károly rendőrfőkapitány szerint elegendő rendőr van Csongrád és Bács-Kiskun megyében

határ
2015 augusztus 26., 17:41
comments 165

Papp Károly országos rendőrfőkapitány az M1-nek mondta el, hogy véleménye szerint

"jelenleg elegendő a Csongrád és Bács-Kiskun megyébe vezényelt rendőri létszám, de a helyzet változása esetén más megyékből, illetve a Készenléti Rendőrség állományából is küldhetnek erőket."

Ha Papp Károlynak igazat adunk, akkor felmerülhet, hogy miért is kell létrehozni szeptembertől a határvadász századot. És hogyan lehetséges az, hogy 200 menekült egyszerűen felálljon és elszaladjon a gyűjtőpontról, mielőtt a regisztráción átestek volna. Az országos rendőrfőkapitány elmondta, hogy óránként is értékelik a helyzetet. Rendszeresen váltják az állományt, mindig friss erőket küldenek a déli határhoz.

photo_camera AFP PHOTO / CSABA SEGESVARI

Papp Károly megdicsérte a szerdán Röszkén könnygázt használó kollégát, aki saját elhatározásából döntött úgy, hogy

"az élet és a testi épség közvetlen veszélyeztetése miatt"

könnygázt használ. A főkapitány szerint a vezetők törvényesnek, szakszerűnek, arányosnak és szükségesnek ítélték meg az intézkedést,

"kitűnően járt el a munkatárs".

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.