Az élet utat tör magának, de a halál arat

demográfia
2015 augusztus 27., 08:09
comments 59

Többen születtek, de még többen haltak meg 2015 első félévében, mint az elmúlt év hasonló időszakában – közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

A jelentés szerint január-júniusban 44 167 gyerek született, ami 2 százalékos növekedés, de 68 483 ember halt meg, 7,8 százalékkal több, mint 2014 azonos időszakában.

Mindez azt jelenti, hogy az idei első fél évben 24 316-tal csökkent a magyar lakosság száma, vagyis gyorsult a fogyás üteme. Annál is inkább, mert ez az érték 4069-cel magasabb az egy évvel korábbi hasonló adatnál.

Jelentősen, 4,9 százalékkal nőtt 2014 első félévéhez képest a házasságkötések száma: 17 155 esküvő volt, ez a szám 805-tel haladta meg a bázisidőszak értékét.

A születések és a halálozások száma mindegyik régióban emelkedett, az újszülötteké a Dél-Alföldön és a Nyugat-Dunántúlon nőtt a legnagyobb mértékben (5,1, illetve 4,0 százalékkal), az elhunytaké pedig a Közép-Dunántúlon és Közép-Magyarországon (12, illetve 9,3 százalékkal). (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.