Kommandósnak öltözve, fegyverrel sétálgattak Komáromban

bűnügy
2015 augusztus 27., 06:16
comments 287

Nagy riadalmat keltett négy fiatal július 14-én éjszaka Komáromban. Egy helybéli hívta a 112-es segélyhívót 22:54-kor, hogy emberek terepszínű ruhában, fegyverrel a kezükben sétálnak a városban.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja minden Komáromban szolgálatban lévő egységét a megadott címre irányított, hogy ellenőrizzék a bejelentés valóságtartalmát, ami szóról szóra igaznak bizonyult – de, mint azt a police.hu írja –,

„annyi különbséggel, hogy a fiatalok kezében lévő fegyver mindegyike Air Soft volt”.

A négy fiatal elmondta, hogy a Duna-partra indultak, ott akartak gyakorlatozni, „a csapatmunkán akartak erősíteni”. Otthon beöltöztek, majd sötétedés után útnak indultak. Először egy üresen álló hangárba mentek, ahol az épületharcot gyakorolták, ezután vágtak neki az erdőnek. Mivel nem tudták pontosan, merre járnak, és merre folytassák az útjukat, jobbnak látták, ha a betonúton közelítik meg a területet.

A ruhájukról az egyikük elmondta, hogy mindig beöltöznek terepmintás egyenruhájukba, „melegítőbe ugyanis senki sem megy airsoftozni”. A négy fiatal ellen garázdaság miatt indítottak szabálysértési eljárást, tegnap lezárta az ügyet a rendőrség, és továbbította a Komáromi Járásbíróságnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.