Rengeteg menekült holttestét találták meg az A4-es osztrák autópálya mentén

Harmincnál is több lehet azoknak a holttesteknek a száma, amelyekre ma délután találtak rá a hatóságok az A4-es jelzésű autópályán Burgenlandban, Neusiedl és Parndorf között egy parkoló gépkocsiban. Az első hírek arról szóltak, hogy akár ötven halott is lehet.

// ]]>

A Die Kronen Zeitung szerint egy út szélére parkolt, üresen hagyott kisteherautón találták meg a testeket. A Kurier korábban egy  kisbuszról írt.

neusiedl

Az osztrák autópálya-felügyelet megerősítette az értesüléseket. Johanna Mikl-Leitner belügyminiszter és az illetékes rendőri szervek közösen tájékoztatták a sajtót a történtekről Kismartonban 13 órakor.

A belügyminiszter "bűnöző embercsempészek" felelősségét emlegette.

A menekültek halálát a rendőrség tájékoztatása szerint feltehetően fulladás okozta. A sofőr a helyszínről eltűnt, az autópálya-felügyelet munkatársai már nem találták a helyén.

Az ORF azt írja, hogy az eset körülményeinek felderítésében, és a sofőr keresésében a magyar hatóságok is részt vesznek.

A rendőrség a sajtótájékoztatón "legalább harminc" halottról beszélt.

Némileg ellentmondásosan nyilatkoznak a hatóságok, mert egy másik rendőrségi közlés 20 és 50 közé tette az áldozatok számát.

A rendőrség egy másik reggeli incidensről is beszámolt. A közeli Bruck an der Leitha közelében három kisteherautót kapcsoltak le reggel. Az egyikük 34 menekültet, köztük gyerekeket szállított az osztrák határon át. A híradás szerint a menekültek arról számoltak be, hogy alig kaptak levegőt a járműben, miközben a sofőr megállás nélkül hajtott át Szerbiából egészen Ausztriáig.

Bővebb tájékoztatást este 6 órakor adnak a hatóságok.

(Die Presse via Die Kronen Zeitung / Kurier /ORF)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.