Románia megerősíti a határok védelmét a menekülthullám miatt

külföld
2015 augusztus 27., 15:59
comments 206

A román hatóságok megerősítik a román-szerb határ védelmét - jelentette be Gabriel Oprea, a belügyi tárcát is vezető román miniszterelnök-helyettes csütörtökön. Hozzátette, hogy Románia valamennyi nemzetbiztonsági feladatokat ellátó intézménye összehangolt módon részt vesz a román-szerb határ védelmének megerősítésében, ahova további éjszakai megfigyelésre alkalmas műszaki eszközöket telepítenek.

Gabriel Oprea megjegyezte, hogy megelőző intézkedésekről van szó, Románia egyelőre nem szembesült a menekülthullámmal, a migrációs adatokban nem mutatkozott növekedés.

Romániában hat központ áll készenlétben a menedékkérők ideiglenes elszállásolására, amelyek 1500 embert tudnak befogadni. Jelenleg a helyek 20 százaléka foglalt, de szükség esetén Románia kész bővíteni a rendelkezésre álló infrastruktúrát.

Gabriela Leu, az ENSZ menekültügyi szervezetének romániai szóvivője szerint a román hatóságok év eleje óta 900 menedékkérelmet regisztráltak és 300-at hagytak jóvá, többségüket szíriai állampolgárok adták be. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.