Egy kicsit megint másmilyen lett az élet a Földön: már nem csak kockaképeket lehet feltölteni Instagramra

A csütörtökön megjelent frissítéssel vége a kockaegyeduralomnak. Ezentúl lehet majd feltölteni horizontális és vertikális fényképeket is, anélkül, hogy az Insta saját kockásítóján kéne őket keresztül préselnünk. Ez gyakorlatilag a legnagyobb változás az applikáció eddigi történetében.

insta

Eddig is lehetett tükrözni ezekkel a képekkel ugyan, de cserébe mindenféle kereteket kellett elviselnünk a képek körül. Ennek lesz most vége. Az Instagram dolgozott már ezen a változtatáson egy ideje, állítólag a sok-sok felhasználói kérés miatt döntöttek végül a változtatás mellett.

A cég termékmenedzsere, Ashley Yuki szerint a felhasználók többsége ezután is a kockaformátumot fogja legtöbbször használni, de néha adódnak olyan pillanatok az életünkben, amik nem férnek be a kockaformába. Az alapértelmezett képfeltöltés még mindig kocka-alakú lesz, de a szerkesztőfelület baloldalán lesz két ikon, aminek segítségével lehet váltogatni a nézeteket. (DailyDot)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.