Egy nyolcéves kisfiú lobbantotta lángra a szentesi diákotthont

bűnügy
2015 augusztus 28., 20:14
comments 209

Péntek délután teljesen leégett a szentesi Rigó Alajos Diákotthon tetőszerkezete. Az épületben 24 gyermek és 11 pedagógus tartózkodott, mivel a tanárok gyorsan kapcsoltak, a gyerekeket még időben ki sikerült menteni.

Az oltás utáni vizsgálatokból került, hogy a tüzet szándékos gyújtogatás okozta, ami miatt a Szentesi Rendőrkapitányság különösen nagy kárt okozó rongálás bűntettének megalapozott gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

photo_camera Fotó: MTI/Donka Ferenc

Mikor a nyomozók kihallgatták az otthon egyik 8 éves lakóját, a kisfiú bevallotta, hogy ő tehet a tűzről. Mivel kiskorú, ezért nem büntethető.

Az elsődleges szakértői vélemények szerint a kár mértéke eléri a 300 millió forintot. Hogy hol kezdik a gyermekotthon lakói az új tanévet, egyelőre nem lehet tudni. (Délmagyar)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.