Észtország talált magának 834 új szigetet

földrajz
2015 augusztus 28., 17:28
comments 131

Az ország területének nagy része a szárazföldön található, a partvidéke viszont annyira meg van szórva szigetekkel, hogy azokat eddig ők sem tartották számon rendesen. Ezek között csak 318 olyan nagyobb sziget van, amelyiknek a területe nagyobb 1 hektárnál.

Észtországban most a térképészek újfajta légi fényképezés és a lézerszkennelés alkalmazásával rájöttek, hogy több szigetük van, mint eddig gondolták volna.

észtország

Az észtek eddig úgy tudták, hogy az országhoz 1521 sziget tartozik, most azonban a térképészek rájöttek, hogy valójában jóval több, 2355 szigetük van.

Ezzel az ország területe is megnőtt 100 négyzetkilométerrel. (MTI/The Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.