Egy 80 éves nő meghalt, hetvenöten megsérültek, amikor leértékelt árukért tolongtak Venezuelában

külföld
2015 augusztus 29., 05:29

Az ellenzéki pártok és a média szerint a 80 éves Maria Aguirrét egyszerűen eltaposta az a hatalmas tömeg, ami egy állami szupermarket előtt gyűlt össze, ahol az állam által leértékelt árukat lehetett volna megvásárolni.

A bezuhant olajár miatt hatalmas gazdasági bajban lévő országban már hónapokkal ezelőtt egekbe szökött az infláció és beállt a hiánygazdaság, sok órás sorok jellemzőek a boltok előtt.

photo_camera Katona őrzi a polcokat (GEORGE CASTELLANOS / AFP)

A mostani esetben annyira eldurvult a helyzet, hogy a Nemzeti Gárdát kellett bevetni, hogy könnygázzal oszlassák fel az ötezer fős tömeget.

Ráadásul ha valaki mégis élelmiszerhez jut a boltban, az sincs még biztonságban, a boltok környékén ugyanis rablók várják, hogy kifosszák az üzletből hazafele távozókat.

A hatóságok hivatalosan nem erősítették meg a haláleset hírét. (Guardian)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.