Nem a Ligetbe kellene hatalmas épületeket zsúfolni, hanem a Budapest belvárosában meglévőket kellene jobban kihasználni

 "Liget Projekttel demonstrálni akarják, hogy Budapest képes naggyá válni, csakhogy Budapestnek nincs erre szüksége, a városnak bőven megvannak az ikonikus épületei, csak jobban ki kéne használni őket."

-az Origó Erick van Egeraattal, a híres holland építésszel beszélgetett arról, hogy mennyire értelmes a Liget Projekt koncepciója. Van Egeraattal szerint nem nagyon.

Elmondta, hogy Budapesten annak ugyan parkok a belvárosban, de nem túl sok, így minden egyes zöld négyzetméter számít. Ráadásul a városközpontban sok a kihasználatlan rész. Azt pedig senki nem gondolhatja komolyan, hogy a tervezett építkezésekkel növelni lehet a zöldfelületeket- mutatott rá Erick van Egeraat.

Kisebb épületeket el tudna képzelni a városligetbe, de a Liget Projekt olyan hatalmas léptékű, ami mellett ezek az ígéretek nem betarthatók.

„Húzzunk a centrumban egy ezerméteres sugarú kört, és az ezen belül található épületekben vagy üres területeken el lehetne helyezni a Városligetbe tervezett múzeumokat.”

Szerinte Bécs és Budapest adottságai nagyon hasonlóak, de Bécs azért áll jobban, mert sikeresen tudta a belvárosba sűríteni a különböző aktivitásokat, Budapesten viszont még rengeteg kihasználatlan potenciál rejlik.

Egyetértett azzal, hogy a Nemzeti Galériánek sokkal értelmesebb helye lenne a Várban, mert az már eleve meg van építve.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.