Tapolcán tarolt a Jobbik

politika
2015 augusztus 30., 16:51
comments 566

A város két választókerületében tartott időközi önkormányzati választáson a Jobbik jelöltjei nyerték. Tapolca 3-as számú választókerületében Pass Sándor, az 5-ösben Décsey Sándor nyerte a választást. Mindkét választókerületben több szavazatot szereztek, mint a többi jelölt együttvéve.

photo_camera Fotó: Jobbik / Facebook

Ezzel a Jobbik már többséggel rendelkezik a település képviselő-testületében is. A Jobbik szerint „az ellenzék vezető erejének jelöltjei pártszínekben győzték le a Fidesz színeit fel nem vállaló, függetlenként induló kormánypárti jelölteket”.

Tapolca korábbi jobbikos alpolgármestere, Rig Lajos Veszprém megye 3-as választókerületében az április 12-én rendezett időközi választáson nyert el országgyűlési mandátumot, ezért lemondott az önkormányzati tisztségeiről, ezért tartottak most időközi önkormányzati választást. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.