Az Echo tévé oktatóvideója arról, hogyan kell együttérzéssel beszélni a menekültekről

POLITIKA
2015 szeptember 01., 11:39
comments 396

Csereklye Csongor, az Echo tévé riportere még tegnap a Keleti mellett csillogtatta meg tiszteletteljes beszédmódját a menekültekkel kapcsolatban.

"Kollégáktól tudom, hogy találtak itt egy hullát. Nem tudták megmondani, hogy ez most migráns, mert a rendőrök nem adtak ki információt, ööö «vállvonás», ennek is megpróbálunk utánajárni, hogy ez az illető ki volt, mi volt"

– zárta beszédét (később kiderült, hogy "ez" a hulla nem migráns, hanem román volt), miután két percen keresztül beszélt arról gúnyos hangon, hogy milyen vadkeleti állapotokat csináltak a pályaudvarnál a migránsok, akik képesek a földön ülni, feküdni, beszélgetni (!), meg felülni a Mol Bubi biciklikre, és szobabicikliként használják azokat (!!). Mint Észak-Afrikában, meg Isztambulban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.