Berobbant a Magyar Idők

2015 szeptember 1., kedd 2:17
154

Végre-végre nem Napi Gazdaságnak hívják azt az egykor objektivitásra törekvő gazdasági napilapot, amit két hullámban sikerült teljesen leamortizálnia a Nemzeti Együttműködés Rendszerének. A Magyar Idők egy kalifátust vizionáló Rogán-interjúval és egy erős szerkesztői preambulummal, továbbá az eggyel ezelőtti Origo-színekkel és általában Magyar Hírlapos hangulattal nyitott.

magyaridők_1

Amióta a nyáron megvette a Századvégtől a lapot az Orbán-Simicska háború miatt távozó korábbi Magyar Nemzet-főszerkesztő, Liszkay Gábor, és Csermely Péter lett a főszerkesztő, teljesen megváltozott a lap profilja, gyakorlatilag a korábbi nemzetes gárda diktálja a tempót. A lapnál szerencsére úgy döntöttek, hogy nem pusztítják tovább a jobb sorsra érdemes gazdasági napilap emlékét, ezért szeptember 1-től teljesen – névben és dizájnban is – megújulnak. Ezt sikerült is teljesíteni határidőre.

Így néz ki az új logójuk:

magyar idők

Változás még, hogy nem a Financial Timesra hajazó lazacszínű a papír, hanem fehér. És lesz hétvége melléklet. Az új imázs engem kicsit a Magyar Hírlapra emlékeztet, abból viszont már van egy, szóval még mindig kérdés, hogy miért volt szükség a Napi Gazdaság megvásárlására, majd megszüntetésére. A válasz az, hogy azért, mert "űr támadt a hazai napilap-piacon", és ezt "színvonalasan be kell tölteni". Cél lesz továbbá a

magyar szellemi honvédelem

is.

Hogy mit is jelenthet ez a szellemi honvédelem, azt az újság saját előfizetését reklámozó hirdetése is egyértelművé teszi:

MI-300x250

"Régi­-új lapot vehet a kezébe mától az olvasó. Régit, hiszen Napi Gazdaság néven már hónapok óta készült az a napilap, amely mától immár Magyar Idők címmel, küllemében is megújulva kerül a standokra és az előfizetőkhöz"

– írja a szerkesztői beköszöntő, szerencsésen elhatárolódva a Napi Gazdaság két korábbi évtizedétől.

A Századvég előtti Napi Gazdaságból egyébként egyetlen egy ember maradt a Magyar Idők impresszumában.

magyaridők_2

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt