Szökés közben gyilkolták meg a duisburgi orángutánt

ÁLLAT
2015 szeptember 01., 09:47
comments 32

Hétfő este ölték meg a duisburgi állatkert szökni készülő orángutánját. Emberi mulasztás előzte meg a gyilkosságot, ugyanis az egyik rekeszt rosszul zárták le, ezért ki tudott szökni a majom az állatkertbe.

Már a külső kerítésen mászott fel, amikor úgy döntöttek az állatkert őrei, hogy lelövik az állatot, mert attól féltek, hogy az utcára kerülve embereket veszélyeztethet.

Nem egyedül próbált szökni a duisburgi orángután, társát azonban sikerült még az állatkert területén belül eltalálni egy kábító lövedékkel.

Sokan tiltakoznak az ellen, hogy egyáltalán állatkertben tartsanak olyan állatokat, mint az orángután. Ilyen például a Német Állatvédelmi Szövetség, akik szerint a bonyolult társas viszonyok kialakítására képes, fejlett mentális képességekkel rendelkező állatok számára a fogság nem megfelelő, gyakran neurózis és más betegségek alakulnak ki náluk.

(MTI, Süddeutsche Zeitung)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.