Tudják, hogy mivel indokolta Hende Csaba, hogy nem volt nyílt közbeszerzés az augusztus 20-i tűzijátékra?

POLITIKA
2015 szeptember 01., 11:06
comments 153

"Miért nem nyílt eljárásban választották ki az augusztus 20-ai tűzijáték lebonyolítóját?" - tette fel a kérdést Demeter Márta (MSZP) Hende Csaba honvédelmi miniszternek. És tényleg, miért?

Hende Csaba a kérdést elintézte azzal, hogy a közbeszerzési törvény egyik pontjához navigálta a képviselőt. Ebben az szerepel, hogy hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást kivételes esetekben lehet alkalmazni.

Hende a kivételes esetek közül arra bökött rá, ami arról szól, hogy "az ajánlatkérő által

előre nem látható okból előállt rendkívüli sürgősség miatt

a nyílt, a meghívásos vagy a hirdetmény közzétételével induló tárgyalásos eljárásra előírt határidők nem lennének betarthatóak.  A rendkívüli sürgősséget indokoló körülmények azonban nem eredhetnek az ajánlatkérő mulasztásából."

Vagyis idén az történt, hogy váratlanul kellett rendezni egy tűzijátékot augusztus 20-án.

Az ára egyébként 128 millió forint volt, a kivitelezésre a Leskovics Pirotechnikai Kft.-vel szerződött a minisztérium.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.