Nem engedték be a Human Rights Watch megfigyelőit a röszkei menekülttáborba

politika
2015 szeptember 02., 14:53
comments 466

"Ha nincs mit titkolniuk, ha minden rendben van a  táborban, akkor miért nem engednek be bennünket?"

Ezt Lydia Gall, a Human Rights Watch (HRW) nevű nemzetközi jogvédő szervezet munkatársa mondta telefonon, mikor a röszkei tábornál történtekről beszélgettünk vele.

A HRW még múlt héten küldött levelet a rendőrségnek, hogy szeretnének bemenni a röszkei zárt táborba, hogy megnézzék, hogy milyen körülmények között tartják ott az embereket.

"A Keletiben várakozó emberektől és a menekültektől máshol is borzalmas történeteket halottunk az állapotokról, saját szemünkkel akartuk megnézni, hogy mi a helyzet. Ennek a helynek még hivatalos neve sincsen."

Azt mondta napokig nem értek el senkit, tegnap, amikor amúgy is a határnál jártak, akkor odamentek személyesen,de nem engedték be őket. Ma érkezett meg a hivatalos elutasító levél, azt írták nekik, hogy akadályoznák a rendőrök munkáját, ezért nem mehetnek be a tábor területére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.