Orbán már nemcsak a magyar emberek nevében politizál, hanem minden európai nevében

2015 szeptember 3., csütörtök 2:34
159

A magyar miniszterelnök egyik kedvenc retorikai fordulata, amikor azt mondja, hogy

„A magyarok azt akarják, hogy...”

„A magyarok érdeke, hogy...”

Hogy ezt megtehesse, a Fidesz remek eszközöket dolgozott ki, itt van például a nemzeti konzultáció. Orbán például a bevándorlásellenes nemzeti konzultáció visszaküldött kérdőíveinek kiértékelése alapján tudja azt mondani, hogy ő bizony tudja, mit akarnak a magyarok ebben az ügyben. Igaz, hogy a többség vissza sem küldte az űrlapot, de ez most mellékes.

Na, a magyar miniszterelnök most ezt a dumát emelte magasabb szintre a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lapba írt, Akit lerohannak, az senkit nem tud befogadni című cikkében.

Ebben ezt írja, hogy

„Európa nem kerülhet szembe az európai polgárok akaratával”, de most mégis az a helyzet, hogy az európai polgárok mást akarnak, mint amit az európai kormányok többsége képvisel. „Az emberek azt akarják, hogy urai legyünk a helyzetnek, és védjük meg a határainkat.”

A cikk többi részében, ahogy a szerdai előzetesben is írtuk, Orbán a határok megvédése mellett érvel, és amellett, hogy az elsődleges feladat a menekültáradat feltartóztatása. Igaz, egyre kevesebb olyan állam van már az Európai Unióban, ahol a vezetők nem képesek belátni, hogy a menekülttömeg egyszerűen van, nem nagyon lehet ellene semmit tenni, inkább magával a kialakult helyzettel kellene csinálni valamit.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt