A britek több menekültet fogadnának be

migráció
2015 szeptember 04., 08:09
comments 210

De nem Európából, hanem az ENSZ Szíria határán lévő menekülttáboraiból. Ezt David Cameron nem sokára bejelentheti Spanyolországban, ahol a spanyol és portugál kollégáival tárgyalt. Az EU-reformokról szeretett volna beszélni, de a migránshelyzet beárnyékolta azt.

Egyelőre nem tudni, hány emberről van szó, de a brit miniszterelnök korábban azt mondta, hogy az Egyesült Királyság menekültek további ezreit fogadná be.

Az Egyesült Királyságon azután nőtt a nyomás, hogy tegyenek többet a menekültekért, hogy a Törökország partjaira sodródott, megfulladt 3 éves szír kisfiú, Alan Kurdi holttestéről készült képek elárasztották az internetet és a sajtót.

Cameron csütörtökön azt mondta, hogy apaként nagyon mélyen érintették a látottak, de azt mondta, hogy erre nem az az egyszerű válasz, hogy több embert kell befogadni.

De mintha lassan változna Nagy-Britannia menekültellenes politikája:

  • Nicola Sturgeon skót miniszterelnök írt Cameronnak, hogy az Egyesült Királyság fogadjon be több menekültet.
  • David Blunkett korábbi munkáspárti belügyminiszter azt mondta, hogy 25 ezer menekültet kéne befogadni fél év alatt.
  • A szükséges 100 ezer több mint háromszorosa gyűlt össze egy aláírásgyűjtésen, ami alapján tárgyalni kéne a dolgot a brit parlamentben.

(BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.