A rendőrség kivizsgálja a határon történt éjszakai gázspray-zést

2015 szeptember 4., péntek 7:45
104

Nem sokat árult el a rendőrség arról, hogy mit tudnak a magyar-szerb határnál készült durva videóról, amin „Menjél vissza Szerbiába!” felkiáltással egyenruhások gázspray-vel befújnak a gyerekek közé. A felvétel augusztus 30-án készült.

Reggel 9-kor Balázs László rendőr ezredes, az ORFK határrendészeti főosztályának vezetője és a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal képviselője sajtótájékoztatót tartott. Itt többek között a videón látottakról is szó volt, teljes kivizsgálás van, addig nem mondanak semmit. Ha volt könnygáz, akkor azt jelentenie kellett a járőrnek, de azt sem árulták el, hogy azt vizsgálják, volt-e ilyen vagy azt hogy jogszerü volt-e. A több kérdésre adott  válaszokból azt tippelem, hogy volt.

Haszán Zoltán kollégának itt egy belügyes elmondta, hogy ha könnygázt használnak, azt mindenképpen jelenteni kell. Két dolgot próbálnak meg:

  1. A töksötét videó alapján megnézni, hogy hol történhetett az eset.
  2. Akkor jelentettek-e könnygázhasználatot.

Az utóbbival kapcsolatban kiderült, hogy elvileg el lehetne hallgatni, hogy volt-e gázhasználat, de állítólag minden szolgálat előtt ellenőrzik, hogy mennyi gáz van a palackban, és ebből ki kellene derülnie, hogy melyikből hiányzik, tehát lebukna az, aki nem tett jelentést.

A Deák téren balhézó ultrákról is volt szó, a rendőrség szerint csak magyar huligánokat állítottak elő, és nem tudnak arról, hogy lett volna probléma román szurkolókkal.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt