Balog Zoltán: Magyarország mindent megad a menekülteknek, csak ők rossz helyen várják

Balog Zoltán ma az ún. Karitatív Tanács ülése után tartott sajtótájékoztatót arról, hogy aki segítene a menekülteken, az miként is lásson hozzá. Az emberminiszter segélyszervezetekkel - mint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Magyar Vöröskereszt vagy Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány - tartott ülésen két dolgot kért a jelenlévőktől:

  1. segítsék a menekülteket eljutni a befogadó állomásokra
  2. koordinálják a segíteni akarók munkáját.

Balog Zoltán

Balog és Soltész Miklós  egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár is a két hónapja először megalakult Karitatív Tanácsot méltatta, ami azért jött létre, hogy egyeztessen a segélyszervezetekkel a migránsok megsegítéséről. Balog arra kérte az önerőből segíteni vágyókat, hogy ne csak úgy össze-vissza, hanem segélyszervezeteken keresztül adakozzanak és segítsenek.

Kitudódott, hogy napi szintű a kapcsolat a kormány és a karitatív szervezetek között. A tájékoztató egy pontján fény derült arra is, hogy a kormány nagy humanitárius igyekezete ellenére miért tűnhet úgy, hogy mégsincs minden rendben:

"Magyarország minden az Európai Unió és a magyar törvények által előírt segítséget megad a menekülteknek, migránsoknak, csak éppen a menekültek nem jutnak el azokra a helyekre, ahol ezt megkapnák, részben a “tájékoztatás zavarossága, manipuláltsága miatt, részben azért, mert nincs meg a kellő tájékoztatás”.

(Magyar Idők)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.