Csak vasárnap tízezer menekült lépheti át az osztrák-német határt

politika
2015 szeptember 06., 13:00
comments 148

Az illetékes hatóságok azzal számolnak, hogy Salzburgnál nagyjából tízezer Magyarországról érkező menekült lépheti át a határt vasárnap estig.

photo_camera MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Délután öt óráig bezárólag összesen nyolc Railjet és további Intercity-vonatok érkezésére számít a Salzburg önkormányzata. Burgenland irányából ezen túl 17 különbusz is útnak indult, és Graz és Linz irányából további különvonatok is úton vannak.

Szombaton az osztrák vasúttársaság, az ÖBB közlése szerint tizenegyezer Magyarországról érkező menekültet szállítottak át a német határon. Az ÖBB korábban azt írta, hogy vasárnap összesen 40 vonatot indít Németország felé.

A menekülteknek elhanyagolható része nyújtott be menedékkérelmet Ausztriában, mind Németországba tartanak. Összesen csak 20-an éltek ezzel a lehetőséggel Bécsben, és 65-en a határmenti Nickelsdorfnál.

(MTI/APA)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.