Megérkezett a menekültkonvoj Budapestre, de nincs elég menekült, aki menne velük

2015 szeptember 6., vasárnap 17:30
205

Győr után megérkezett a menekültkonvoj Budapestre is: Horváth Bence szerint a II. János Pál pápa térre összesen huszonegy autó érkezett. Sokan élelmet, takarókat hoztak, és van aki kimondottan azért, hogy segítsen eljutni a menekülteknek a magyar-osztrák határ közelébe.

IMG_2127

Összesen 50 autó érkezett Budapestre, a többi Győrbe illetve Vámosszabadiba érkezett. Úgy tudjuk, hogy a téren főként afgán származású menekültek vannak, de ők sincsenek sokan. Úgy százan lehetnek összesen, ráadásul többen bizalmatlanok, és nem akarnak beülni az autókba.

 

Egy dugig megrakodott furgon is érkezett, tele adományokkal.  Több sofőr most azt tervezi, hogy átmennek a Keleti pályaudvar elé.

IMG_2130

Bence szerint most a logisztikát próbálják kitalálni a sofőrök, és kissé tanácstalan a hangulat. Közben 1-2 magyar autó is csatlakozott a konvojhoz, akik szintén szívesen szállítanának menekülteket a határ közelébe. Lassan azért növekszik a tömeg a téren: valószínűleg híre ment a konvojnak, és a pályaudvar mellől is egyre többen szállingóznak át a térre.

 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt