Megtelt a menekültkonvoj, az első autó már vissza is indult Bécs felé

2015 szeptember 6., vasárnap 18:17
236

Miután híre ment a konvoj érkezésének, megtelt menekültekkel a II. János Pál pápa tér, és az eleinte bizonytalan menekültek végül beültek az autókba.

Az első kocsi már vissza is indult Bécs irányába: ebben egy szír háromgyerekes család utazik. Horváth Bence jelent Józsefvárosból.

IMG_2138

Nemrég még azt írtuk, hogy az osztrák autósok nem találnak menekülteket, akik szívesen mennének velük - mostanra viszont nagyot változott a képlet, és lassan az összes autó megtelik. A családok elsőbbséget élveznek. Van, aki menne, de már nem talál fuvart. Akinek nem jut hely, az az este 9 órakor, a Keletiből Bécsnek induló vonatra kap jegyet.

Vannak sofőrök, akik üres autóval mennek haza, mert ők csak adományt hozni jöttek, de az utaztatást nem vállalják. Ahogy írtuk, a rendőrség vasárnap délután közleményt adott ki, hogy a menekültek szállítása több ponton is jogsértőnek minősülhet.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt