Megtelt a menekültkonvoj, az első autó már vissza is indult Bécs felé

POLITIKA
2015 szeptember 06., 18:17
comments 236

Miután híre ment a konvoj érkezésének, megtelt menekültekkel a II. János Pál pápa tér, és az eleinte bizonytalan menekültek végül beültek az autókba.

Az első kocsi már vissza is indult Bécs irányába: ebben egy szír háromgyerekes család utazik. Horváth Bence jelent Józsefvárosból.

IMG_2138

Nemrég még azt írtuk, hogy az osztrák autósok nem találnak menekülteket, akik szívesen mennének velük - mostanra viszont nagyot változott a képlet, és lassan az összes autó megtelik. A családok elsőbbséget élveznek. Van, aki menne, de már nem talál fuvart. Akinek nem jut hely, az az este 9 órakor, a Keletiből Bécsnek induló vonatra kap jegyet.

Vannak sofőrök, akik üres autóval mennek haza, mert ők csak adományt hozni jöttek, de az utaztatást nem vállalják. Ahogy írtuk, a rendőrség vasárnap délután közleményt adott ki, hogy a menekültek szállítása több ponton is jogsértőnek minősülhet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.