Egyszerűen nem fogja elhinni, miért fogadna be bevándorlókat a baloldal

POLITIKA
2015 szeptember 06., 20:06
comments 544

Lánczi Tamásra, a "Századvég vezető elemzőjére" érdemes figyelni. Róla köztudott, hogy Habony Árpád elnöki főtanácsadó egyik legfontosabb támasza, aki gyakran mond meghökkentő dolgokat a tévében. Nem tiszta, hogy Lánczi ilyenkor csak bevágódik feletteseinél, vagy Habony rajta keresztül tesztelgeti a közvéleményt, de igazából ez most mindegy is.

Az elemző vasárnap este az M1 vendége volt, és úgy hasított, hogy ahhoz képest a biatorbágyi gyors maximum vánszorog. A téma a baloldal és a menekültkérdés volt.

lanczitamasLánczi azzal indít, hogy egész Európában egymásnak feszül jobb és baloldal a migránskérdés miatt, és már második lépésben eljut  okfejtése csúcspontjához, amikor azt mondja, hogy

"az Európába újonnan érkezők, a harmadik világból érkezők inkább a baloldali, és nem a jobboldali, inkább hagyományos, nemzetpolitikai ideológiájú pártokra szavaznak."

Tehát a bevándorlók alapvetően baloldaliak és liberálisok! Tudják ezt persze a ravasz magyar baloldali politikusok, akik ennek nyomán

a mostani bevándorlókra is úgy tekintenek, mint "szavazóbázisuk utántöltésére".

A baloldali pártok tehát azért nem fordítanának mindenkit vissza a határon, mert abban bíznak, hogy letelepedésük után a szír és afgán családok megbízható MSZP-szavazók, esetleg szélliberális DK aktivisták lesznek. Lánczi szerint a baloldal megint csak a saját belpolitikai érdekeit nézi, és közben nem mérlegeli, hogy eközben hosszútávon micsoda biztonságpolitikai és gazdasági kockázata van az érkező tömegeknek! Az MTI szerint az elemző később azt is fontosnak tartotta elmondani a köztévé nézőinek, hogy

"a migránsok integrációjához szükséges javakat a konzervatív pártok szavazóbázisa termeli meg".

A tudósítás alapján rejtély, hogy Lánczi ezt miből rakta össze, de mindebből feltehetően az is következik, hogy a konzervatívok is mondják meg, kit és mennyire kell vagy lehet integrálni.

Egyelőre nem találni a műsor felvételét, de ez remélhetőleg nem sokáig marad így.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.