Újabb menekültvonatok érkeznek Németországba, Hegyeshalomnál torlódik a forgalom

migráció
2015 szeptember 06., 03:54
comments 197

Újabb kétezer menekült érkezett meg Németországba ma hajnalban. A Sky News beszámolója szerint a legtöbben Münchenbe érkeztek, vonaton, de Frankfurt és Dortmund is fogadott menekülteket. A hírtelevízió kiemeli, hogy a magyar kormány packázásait megunva, osztrák önkéntesek szerveztek segélyakciót a menekültek Németországba juttatására. Az akció szervezője egy Szabó Erzsébet nevű hölgy, aki közlekedési vállalkozókat és taxisokat keresett a menekültek elszállításához. Ehhez a hírrészlethez mondjuk nem egészen hézagmentesen illeszkedik az, hogy három vonat futott be vasárnap reggel Münchenbe, tele menekültekkel. De ne puzzle-özzük túl.

Hegyeshalomnál továbbra is nagy a dugó, a 3,5 tonnánál nehezebb járműveket már az M1-esről Rajka felé terelik. A hegyeshalmi átkelőn gyalogosan jutnak át a menekültek, akik aztán Nickeldorfnál szállnak buszokra, hogy Németországba szállítsák őket. Vasárnap reggel legalább ezren várakoztak a kamionparkolóban.

A határ magyar oldalán is sok önkéntes segít, a Mosonmagyaróváron hallottam Facebook-oldalon is élelmet, takarókat gyűjtenek.

Ma reggel 7 óra után nem sokkal újabb vonat indult el a Keleti pályaudvarról az osztrák határ felé.

A déli határszakaszra továbbra is folyamatosan érkeznek újabb menekültek Szerbia felől: szombaton 744 illegális határátlépőt, köztük 169 gyereket tartóztattak fel a rendőrök. Ez a szám egyébként jóval kisebb, mint amiket a korábbi napokban közölt a rendőrség, a múlt héten napontra rendre 1500-2500 illegális határátlépés miatti intézkedésről adtak hírt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.