https://img.444.hu/roszke_autopalya_m5_menekult_2.jpg

A sötétben is folytatják a menetet az M5-ösön elindult menekültek

migráció
2015 szeptember 07., 19:53
comments 350

Lezárták az M5-ös autópálya Röszke és Petőfiszállás közötti szakaszát mindkét oldalon a Röszke melletti gyűjtőponttól elindult menekültek miatt. A rendőrök forgalmat kiterelik az autópályáról. Késő estig már több mint 10 kilométert haladtak Budapest felé.

photo_camera Fotó: Botos Tamás

Egy részük nagyon elszánt, és arra a kérdésre, hogy meddig mennek, MTI-nek azt válaszolták: ha kell, megteszik a teljes 170 kilométeres távot a fővárosig. Mintegy 150-en vannak. Egy várandós nő rosszul lett, őt a mentők elvitték.

photo_camera Fotó: Botos Tamás

Közben megérkezett a készenléti rendőrség a vonulókhoz, és azt kérték tőlük, hogy várják meg a buszokat, amelyekkel elszállítják őket regisztrációs központba. A BKV csuklós buszai, rendőri felvezetéssel, már úton vannak a menekültekért.

photo_camera Fotó: Botos Tamás

 

A rendőrök angolul figyelmeztették a menekülteket, hogy a fővárosig körülbelül három napig tart az út, de a menekültek egy részét ez nem érdekli, és azt bizonygatják, hogy akkor is elmennek odáig.

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.