Már megint az utolsó másodpercben szívtunk az északírek ellen :-(((((

futball
2015 szeptember 07., 18:40
comments 359

Akárcsak napra pontosan egy évvel ezelőtt Budapesten, most is egy nyert meccset bukott el a magyar válogatott az északírek ellen. 1:0-ra vezettünk Belfastban, az ellenfél már csak 10 emberrel játszott, amikor a 93. percben gólt kaptunk.

A magyar csapat gólját egy hatalmas északír kapushiba utáni lepattanóból az a Guzmics Richárd szerezte a 74. percben, aki így jóvá tette nagy bukaresti hibáját, amikor gyakorlatilag gólt ajándékozott a románoknak.

A csoport másik két meccsén a finnek 1:0-ra megverték a Feröer-szigetek válogatottját, a románok pedig gól nélküli döntetlent játszottak Bukarestben a görögökkel.

Ez azt jelenti, hogy a csoportot élén 17 ponttal az északírek állnak, a 16 pontos románok, a 13 pontos magyarok és a 10 pontos finnek előtt. A magyar válogatottnak még két csoportmérkőzése van hátra. Október 8-án a Feröer-szigeteket fogadjuk Budapesten, három nappal később pedig Athénban, egy sokkal nehezebb meccsen, a görögök ellen dől el minden.

Az egyenes továbbjutást jelentő első két hely már elérhetetlennek tűnik, és ha nagyon nagy pechünk van, akár a finnek is elvehetik tőlünk a pótselejtezőre jogosító harmadik helyet. De ehhez tényleg nagyon nagy balszerencse kell, mivel az egymás elleni eredmények nekünk kedveznek, így a finneknek abban kell bízniuk, hogy hátralévő két meccsünkből egyet sem nyerünk meg. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.