Nem mondott le végleg a Verseny utcai tranzitzónáról a Fővárosi Önkormányzat

migráció
2015 szeptember 07., 08:49
comments 27

Szombat hajnalban, azzal párhuzamosan, hogy buszokra szálltak a Keleti pályaudvarnál napokon át táborozó menekültek, Budapest önkormányzata egyben közölte, hogy felfüggesztik a Verseny utcai piac helyére eltervezett 800 fős tranzitzóna kiépítését. Elsőre ez elég indokolatlannak tűnt, hiszen a menekültek érkezése nem állt meg, minden jel szerint csak átmenetileg ürült ki a pályaudvar.

Megkérdeztük ezért Tarlós István hivatalát, hogy mik a tervek a tranzitzónával. Válaszul a főpolgármester egy vasárnapi nyilatkozatát kaptuk meg, mely szerint ha szükséges, befejezik a tranzitzóna kialakítását.

"Tarlós István közölte, hogy folyamatosan figyelik, hogy alakul a menekültek száma a fővárosban: vasárnap délután kétszázan voltak a Keletinél, a Déli és a Nyugati pályaudvarnál pedig elhanyagolható volt a számuk. A főpolgármester szerint, ha újra megindulna az áradat, 4-5 nap alatt be tudnák fejezni a 800 fő ellátására tervezett Verseny utcai központi tranzitállomást."

- áll a válaszban. Mivel vasárnap éjjel csak Röszkén mintegy ezer menekült volt, könnyen lehet, hogy erre hamarosan sor is kerülhet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.