A magyar kormány agyban már ott tart, hogy egy államtitkár levélben utasítgatja az Európa Tanács emberi jogi biztosát, hogy mit ne bíráljon

külföld
2015 szeptember 08., 06:23

Levélben szólította fel Nils Muizniekset, az Európa Tanács emberi jogi biztosát Mikola István külügyi államtitkár, hogy

tartózkodjon Magyarország bírálatától.

Muiznieks amúgy nem írt jelentést Magyarországról, csak a honlapján jelentetetett meg egy rövid bejegyzést, amiben a magyar kormány menekültekkel szembeni hozzáállásán sajnálkozott. Annyit írt, hogy Magyarországnak is vallási hovatartozásra tekintet nélkül kellene védelmet biztosítania a rászorulóknak, és jelezte, hogy rossz ötletnek tartja a menekültek illegális határátlépését kriminalizáló új magyar jogszabályokat.

Mikola levelében azt írta, hogy Muiznieksnek azért nem szabad bírálnia Magyarországot, mert az az EU minden jogszabályát betartja. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.