Káoszba fulladt a homeopátiás konferencia, mert a vendégek véletlenül rengeteg hallucinogén drogot vettek be

Egy homeopata-gyógyász csoport 29 tagját szállították el mentők a Handeloh nevű, Hamburghoz közeli kisváros mellől, mert egy homeopátiás gyógymódokkal foglalkozó konferencia végén keményen bedrogoztak. Az NDR a következőképpen írta le a jelenetet, ami a mentők elé tárult:

Egyesek össze-vissza kóboroltak, mások a réten gurultak, megint mások hülyeségeket beszéltek, de voltak, akiknek súlyos görcsei voltak.

A Németországban Aquarust néven ismert 2C-E nevű, fenetilamin típusú pszichedelikus – hatásaiban az LSD-hez hasonló – kábítószert vették be a 24-59 éves résztvevők, derült ki a vérvizsgálatokból. A konferencia-szeminárium címe egyébként az volt, hogy "Gyógyító erők a táncban".

// ]]>

Egyelőre senki nem épült fel annyira, hogy be tudjon számolni arról, mi is történt valójában. Egy német szakértő szerint viszont súlyos túladagolás történt, ami arra utalhat, hogy nem tudták, mit csinálnak, tehát valószínűleg nem szándékosan vették be. De az is lehet, hogy egy félresikerült kollektív kísérletről van szó.

A német homeopátiás "gyógy"módokkal foglalkozó egyesület, a VDH gyorsan elhatárolódott az esettől.

(Independent, NDR)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.