Most Röszkénél kél el a segítség a menekülteknek

POLITIKA
2015 szeptember 08., 06:23

Hétfőn pont olyan kedvükben voltak a magyar illetékesek, hogy minden, az országba Röszkénél belépő menekültet regisztrálni próbáltak a röszkei regisztrációs ponton, aminek a befogadóképessége és munkatempója egyszerűen alkalmatlanná teszi a helyet vélt funkciója betöltésére, éjszakára válsághelyzet alakult ki:

több száz menekült volt kénytelen a regisztrációs pontnál kialakított átmeneti tábor _mellett_, a pusztában, a szabad ég alatt éjszakázni kellemesnek semmiképp sem nevezhető tíz fokban.

Ezért most a Segítsünk együtt a menekülteknek civil kezdeményezés sátrakat, izolációs fóliákat, hálózsákokat, takarókat, polifoamokat és zseblámpákat gyűjtene - utóbbira azért volna szükség, mert a mezőn semmilyen közmű, így közvilágítás sincs.

Az adományokat a VIII. kerületi Bérkocsis utca 41-ben lehet leadni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.