Németországban talált menedéket a menekültválság egyik legismertebb arca

külföld
2015 szeptember 8., 8:05
comments 121

Megérkezett Berlinbe Laith Majid és családja. Majid augusztusban lett világhírű, róla készült az ikonikus fotó, amikor a hatfős család partot ért a görögországi Kosz szigetén.

The photo of the weeping father clutching onto his children, as they survived the deadly crossing and arrived on the...

Posted by Europe says OXI on Monday, 7 September 2015

Majid és családja most Berlin Spandau kerületében, az egykori Schmidt-Knobelsdorf rendőrlaktanyában kialakított ideiglenes menekültszállón van.

Majidék a szíriai Deir Ezzorból menekültek el. Kosz szigetére egy eredetileg négyszemélyes, felfújható csónakon érkeztek, amiben hatukon kívül még hat másik ember is utazott.

Majidék 6500 dollárt fizettek az embercsempészeknek, akik motorcsónakot ígértek, de helyette csak a strandcsónakot adták. Majidék ezzel küzdötték át magukat a kavargó tengeren - a viszontagságos út után Majid azt mondta, hogy életében nem látott még ekkora hullámokat. Partot érésükkor készült a legendás fotó, amikor Majid megkönnyebülésében elsírta magát.

Majid neje, az angoltanár Nada Adel azt mondta, hogy a kép megjelenése után 13 ország is felajánlotta, hogy befogadnák őket, de ők Németországot választották. "Angela Merkel nagyon jó. Olyan ő nekünk, mintha az anyánk lenne" - mondta. (Via Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt