A Helsinki Bizottság szerint a menekülteket rugdosó ex-operatőr börtönbe is kerülhet

2015 szeptember 9., szerda 8:20
901

Az N1 Tv menekülteket, köztük gyerekeket rugdosó, tegnap kirúgott operatőrének híre bejárta a világsajtót.

tumblr_inline_nuda9mJTZm1qfo6zy_500

A DK és a PM közösség tagja ellen elkövetett erőszak miatt feljelentette a nőt, most pedig a Magyar Helsinki Bizottság jogvédő szervezet írta meg, hogy szerintük mi a jogi állás az ügyben:

„A Büntető Törvénykönyv szerint aki mást valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz vagy a lakosság egyes csoportjaihoz tartozása vagy vélt tartozása miatt bántalmaz, az közösség tagja elleni erőszak miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az N1 TV az eset után kirúgott operatőre több menekülőbe rúgott bele a nyilvánosságra került felvételek alapján, köztük gyerekbe is. Mivel a helyszínen kizárólag menekülteket rugdos az elkövető, az előítéletes motiváció megalapozott gyanúja kétségkívül fennáll. A helyszínen voltak jelen más médiamunkások, segítők, rendőrök, jogvédők, de az operatőrnek kizárólag menekülteket jutott eszébe rugdosni. Mivel több embert is megrugdosott különböző felvételek szerint, cselekménye többrendbeli közösség tagja elleni erőszak megalapozott gyanúját veti fel, ami 1-7,5 év közötti szabadságvesztéssel büntetendő.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt