Akármit is beszél Kiss-Rigó László, Ferenc pápa továbbra is azt mondja, hogy a templomoknak be kell fogadniuk a menekülteket

2015 szeptember 9., szerda 10:34
222

Ferenc pápa a Szent Péter téren, szerdai általános audienciáján a menekültválságról beszélve újra azt szorgalmazta, hogy nyissák meg a templomokat és az egyházi intézményeket a rászorulók előtt.

A pápa a szavait hallgató 20 ezer hívő előtt úgy fogalmazott, hogy az ajtajukat bezáró templomokat és plébániákat nem lehet templomoknak nevezni, hanem múzeumoknak. „Az egyház (...) rendkívüli családnak számít, nem pedig különleges, zárt szektának” – mondta Ferenc pápa, aki szerint az egyház „befogadó otthon, amelynek kapui mindig nyitva állnak”.

A katolikus egyházfő vasárnap arra szólította fel egyházát, hogy a plébániák és más egyházi intézmények fogadják be a bevándorlókat. Kiss-Rigó László szeged-csanádi katolikus püspök erre azt mondta, a pápának fogalma sincs, miről beszél.

Angelo Bagnasco bíboros, az olasz püspöki kar elnöke azt mondta: ha a több mint 27 ezer olasz plébánia mindegyike befogad egy bevándorló családot, több mint 100 ezer embernek tudnak segíteni. A Vatikán két bevándorlócsaládot fogad be. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt