A hegek egy életen át emlékeztették volna őket a szörnyűségekre, de egy tetoválóművész segített nekik

megható
2015 szeptember 09., 13:10

A családon belüli erőszak külső nyomai, a bántalmazottak testén található hegek általában egy életen át emlékeztetik viselőjüket arra, min kellett keresztülmenniük. A folyamatos emlékezés nincs jó hatással azokra, akik inkább elfelejteni szeretnének valamit.

Ezzel Flavia Carvalho, a brazíliai Curtibában élő tetoválóművész teljesen tisztában van, ezért is határozott úgy, örökre eltünteti a bántalmazott nők testéről az erőszak nyomait. Ingyenesen készít tetoválásokat bántalmazott nők hegeinek helyére, a rossz emlékeket valami jóval felülírva.

Flavia Carvalho - Daedra Art & Tattoo
photo_camera Flavia Carvalho - Daedra Art & Tattoo

A projekt ötletét egy nő adta, aki két évvel ezelőtt egy nő besétált Flavia szalonjába, és arra kérte, készítsen neki olyan tetoválást, ami elfedi a hasán lévő hatalmas heget. Később kiderült, a sérülés úgy keletkezett, hogy a nőt egy szórakozóhelyen hasba szúrta egy ismeretlen férfi.

Flavia ezután úgy döntött, nem fog sok pénzt kérni azért, hogy segítsen a borzasztó emlékeket elfelejteni. Csak a minta megtervezéséért kér pénzt, a tetoválásért magáért nem.

photo_camera Flavia Carvalho - Daedra Art & Tattoo

A nők, akik Flaviához jönnek, kezdetben nagyon szégyellősek. Nehezen mesélik el sérüléseik történetét. Mire kész a tetoválás, az egykori áldozatok már sokkal magabiztosabbak és erősebbek, a visszajelzések legalábbis erre utalnak.

„Csodálatos látni, hogyan változik meg a testükkel való kapcsolatuk, miután elkészült a tetoválás. Néhányukat követem Facebookon, és látom, hogy bár régebben szégyellték a testüket, most büszkén osztanak meg magukról képeket akár szoknyában is.”

photo_camera Flavia Carvalho - Daedra Art & Tattoo