Kiásták Lenin fejét Berlinben

külföld
2015 szeptember 10., 14:50
comments 46
photo_camera AFP PHOTO / DPA / WOLFGANG KUMM

Vlagyimir Iljics Lenin 18 méter magas kelet-berlini szobrának 3,5 tonnás feje két és fél évtizeden át egy Berlin melletti erdő egyik homokbuckájában pihent. Korábban itt, a Kelet-Berlini Lenin téren (ma: ENSZ-tér) állt a szobor, amíg az újraegyesítés el nem sodorta:

3708244966_ecd11c16e0

A szobrot 129 darabra törték 1991-ben, amiket a város különböző pontjain ástak el, a fejét a Seddiner Heide nevű erdőben (elég sokáig nem találták, csak a közelmúltban került elő). Most viszont exhumálták, attrakció lesz belőle.

photo_camera AFP PHOTO / DPA / WOLFGANG KUMM
photo_camera AFP PHOTO / DPA / WOLFGANG KUMM

Innen a spandaui múzeumba vitték az orosz forradalmárt, egy darabig itt fog pihenni. Egy új történelmi kiállításon lesz figyelemkeltő elem.

photo_camera AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ
photo_camera AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ

(AFP, Telegraph)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.