Kilenc órán át kérlelték az óceánba fulladástól félő kis szigetországok a kőszívű Ausztráliát és Új-Zélandot, hiába

külföld
2015 szeptember 10., 19:33
comments 150
photo_camera AFP PHOTO/Ness KERTON

Megtartották a Csendes-óceáni Fórumot Pápua Új-Guineán, ahol most a klímaváltozás volt a fő téma.

A tucatnyi kis, az óceánszint emelkedésétől létükben veszélyeztetett ország azt szerette volna elérni, hogy a térség nagy országai, Ausztrália és Új-Zéland melléjük álljanak abban a decemberi párizsi klímacsúcson, ahol azt szeretnék kimondatni, hogy tűrhetetlen, hogy 1,5 fokkal emelkedjen az átlaghőmérséklet.

A két nagy ország meghallgatta a könyörgést, aztán közölték, hogy nem. Az ausztrál és az új-zélandi miniszterelnök sörözéssel ünnepelt.

(Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.