Nagyon szurkoltunk Börcsök Gyöngyinek, de a középdöntős videója csúnyán félrement

Ki Mit Tube
2015 szeptember 10., 12:09
comments 62

Az a szomorú, hogy a Youtube-os pszichológus, Börcsök Gyöngyi igazán fontos dolgot csinál, és a középdöntős videójában is volt lehetőség.

Nem tudom pontosan mi megy most egy általános- / középiskolai informatika órán, de el tudom képzelni, hogy továbbra is az Excell [AVG] függvény, Word körlevél címzés, ilyesmik.

Miközben ezeknél, vagy legalább is ezek mellett iszonyú fontos lenne olyan témákról beszélgetni, mint amikkel Gyöngyi is foglalkozik. Hogy mit kell csinálni a kommentekkel, meg egyáltalán a cyberbullying-gal. Vagy hogy az online ismerkedésnek milyen kockázatai vannak, és azok hogyan csökkenthetőek.

Ráadásul Gyöngyinek láthatóan teljesen  korszerű gondolatai vannak erről.

Felesleges azt mondani, hogy ne ismerkedjenek [online]. Egy kamasz ne ismerkedjen? Ne vicceljetek már!

Bárki hálás lehetne, ha ő, vagy így tanítana a gyerekének bármit az internetről.

Na, ehhez képest a középdöntős videó, amiből a fenti idézet is van, sajnos teljesen félresikerült.

Eleve az 5 percből négyben teljesen másról van szó, a versenyre, a korábbi videójára adott reakciókról. Persze lehetne azzal kapcsolatban is izgalmas dolgokat mondani, de nem sikerül, az egész nagyon zavaros.

Amikor azon megy a derpegés, hogy valaki kommentháborúról, érted HÁBORÚRÓL beszél a videója kapcsán, pedig hát az nem is igazai háború, mert az igazi háború az, szörnyű. És amikor utána a pszichológus gondterhelt fejjel belebámul a kamerába, az... az valami elképesztően kínos.

Az utolsó percben jön be az izgalmas téma, hogy egyébként a srácok hogy ismerkednek online, és ennek milyen kockázatai vannak, és hogy ezeket, hogyan lehet kivédeni.

Jön egy bevágás egy elképesztő érdekes amerikai videóból, ahol egy kiscsajt egy tévés napokig chatelgetve rávesz, hogy találkozzanak, majd mikor beül az "ismeretlen", csak a netről ismert arc kocsijába, akkor két maszkos ember lefogja, hogy aztán kiderüljön, hogy ők a sikoltozó, zokogó, halálra rémült lány szülei, akik így akarták móresre tanítani a gyereket.

A videó nem erről szól, hogy tényleg para beülni valakinek a kocsijába este, akivel korábban sosem találkoztál személyesen, vagy hogy milyenek azok a szülők, akik hajlandóak így megalázni kamerák előtt a saját gyereküket, vagy erről egy perc szól. A többi meg arról, hogy a háború az rossz dolog, és a Ki Mit Tube így, és az Y-generáció úgy.

Kár, pedig valami klassz dolog is kieshetett volna.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.